Blog

Terug naar Blog

Wanneer is de kans het grootst veel volgers te bereiken met je tweets?

logo TweriodEerder schreef ik in mijn artikel Zijn social media de nieuwe vorm van reclame maken? al dat er allerlei tools zijn. Tools om uit te zoeken op welk moment van de dag je je doelgroep het beste kunt bereiken. Ze zijn er van heel simpel (en gratis) tot super geavanceerd (en betaald).

In dit artikel wil ik een hele simpele gratis tool voor Twitter laten zien, namelijk Tweriod. Om inzicht te geven in hoe je eenvoudig gegevens kunt verkrijgen waarmee je meer kunt halen uit je social media activiteiten.

Want al je tweets tegelijk versturen of om 23.00 uur, als je nog even Twitter checkt op je mobiel, is over het algemeen niet heel effectief. Niet al je volgers zijn immers op hetzelfde moment actief op Twitter.

Door je tweets te verspreiden over de dag is de kans groter dat ze door meer mensen gelezen worden. En als je je tweets dan ook nog stuurt op de momenten dat veel van je volgers online zijn vergroot je de kans ook daadwerkelijk veel volgers te bereiken.

Op welke momenten je volgers het meeste online zijn, dat vertelt Tweriod je. Wanneer je je Twitteraccount koppelt aan Tweriod kun je in een overzichtelijke grafiek precies zien hoeveel volgers er op een bepaald tijdstip gemiddeld online zijn. Bekijk hieronder maar eens de voorbeelden voor mijn account.

Tweriod rapport voor doordeweekse dagen

Tweriod rapport voor doordeweekse dagen

Tweriod rapport voor maandagen

Tweriod rapport voor maandagen

Tweriod rapport voor de weekenden

Tweriod rapport voor de weekenden

Tweriod adviseert mij te tweeten tussen 12.00 uur en 14.00 uur en tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Volgens de tweede grafiek is vooral maandag om 15.00 uur een ideaal moment voor mij om een bericht te plaatsen. Op dat moment zijn gemiddeld de meeste volgers online.

Ik Twitter zelf eigenlijk zelden in het weekend. Maar Tweriod laat mij zien dat mijn volgers dat wel doen. Of dan in ieder geval online zijn. Goede reden voor mij om ook eens wat vaker een tweet te versturen in het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend