Blog

Terug naar Blog

Social media in de bouw: hoeveel kanalen gebruikt jouw bedrijf? [poll]

Social media in de bouw hoeveel kanalen gebruikt jouw bedrijf [poll]?Op dit weblog schrijf ik regelmatig over nieuwe social media. Social media zoals Pinterest, Instagram en Vine. Kanalen die alle groeirecords die we tot dusver kenden verbreken.

Door de bomen het bos niet meer?
Zelfs als je al heel actief bent met social media zie je soms door de bomen het bos niet meer. Begon het nog bescheiden met LinkedIn, Hyves en YouTube. Inmiddels is Facebook natuurlijk enorm (en alweer op zijn retour?), kennen we Twitter, Google+, SlideShare, Flickr, bovengenoemde ‘nieuwkomers’ en nog veel meer social media.

Kwaliteit gaat voor kwantiteit
Hoeveel van deze kanalen ‘moet’ je nu gebruiken als bedrijf? Want ja, de inzet van meerdere kanalen brengt voordelen met zich mee. Je kunt meer mensen bereiken, op uiteenlopende manieren communiceren (video is wezenlijk anders dan een tweet) en verschillende kanalen inzetten voor verschillende doelgroepen.

Maar kwaliteit gaat voor kwantiteit. Ik schreef het indertijd al in mijn blog over Instagram:

Beter één ding goed doen dan vier dingen half. Als je op alle social media een account up-to-date wilt houden en echt interactie wilt stimuleren loop je kans dat je nachtrust erbij inschiet.

Tijd en geld spelen een rol

Welke kanalen je het best kunt inzetten is natuurlijk afhankelijk van je doelgroep en doelstelling. Vervolgens is hoeveel kanalen je als bedrijf in wilt of kunt zetten weer voor een groot deel afhankelijk van de beschikbare tijd die je hebt. Hoeveel tools er ook zijn om je tijd te besparen, als je een eenmanszaak hebt ben je bij activiteiten op 10 verschillende kanalen misschien wel met niets anders meer bezig.

Ook het beschikbare budget kan een rol spelen. In de ruimte die je hebt om meerdere medewerkers vrij te maken voor communicatie en marketing om een coördinerende rol te spelen bijvoorbeeld. Wat ook weer meer of minder tijd oplevert. Of budget om filmpjes te maken voor YouTube.

Geïnspireerd op een blog van Jeff Bullas stel ik jullie hierbij dan ook de vraag: hoeveel social media kanalen gebruikt jouw bedrijf? Ik ben benieuwd hoe het ervoor staat in de branche. In de reacties zie ik graag je motivatie tegemoet!
[yop_poll id=”1″]

Reactie (1)

  • Björn Bouwmeester Reageer

    Zoals je weet zij we als Heembouw vrij actief met social media bezig. We zijn te vinden op de 4 grote netwerken, experimenteren nog altijd af en toe met Pinterest, gebruiken Flickr, YouTube, SlideShare voor de content en ook kun je bij ons inchecken via Foursquare. Totaal dus actief op 9 kanalen, of toch 10? Zelf vinden we ons blog ook een onderdeel van onze social media aanpak waar ook veel tijd in gaat zitten.

    26/07/2013 at 22:41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend