Blog

Terug naar Blog

Social media apps: zoek jij je ook suf naar bepaalde functies? 5x gezocht en gevonden

Het is een van de tips in mijn artikel ‘8 praktische tips voor de inzet van social media in de bouw’: download de app. Social media bijhouden is namelijk echt een stuk makkelijker als je het altijd bij de hand hebt. Niet alle functies op social media zijn in de apps echter even makkelijk te vinden.

Zo zocht ik me suf naar mijn concept-tweets in de Twitter-app en naar de functie om persoonlijke contactverzoeken te sturen in de LinkedIn-app. Maar ik heb de functies gevonden!

Een persoonlijk contactverzoek sturen in de LinkedIn-app

Het wordt wel de grootste zonde op LinkedIn genoemd, een automatisch gegenereerd contactverzoek sturen. Je kent ze vast wel: ‘I’d like to add you to my network on LinkedIn….’

Op media die gaan om interactie en persoonlijke contacten is het bepaald niet sjiek om zo’n boodschap te sturen. Helemaal omdat het zo’n kleine moeite is om even een persoonlijk berichtje te typen. Over waar je elkaar hebt ontmoet en waarom je iemand graag toevoegt aan je netwerk. Tenminste…op de desktop versie van LinkedIn is dat makkelijk. In de app verstuur je voordat je het weet die onpersoonlijke mail uit.

Hoe voorkom je dat? Ik las het antwoord in een blog van Jeanet Bathoorn.

Als je in de mobiele app van LinkedIn iemand wilt uitnodigen om te linken ga je naar zijn of haar profiel en klik je niet op ‘Connectie maken’, maar op het vierkantje met het pijltje rechts bovenin beeld. Je krijgt nu de opties ‘Uitnodiging aanpassen’ en ‘Profiel doorsturen’. Kies je voor ‘Uitnodiging aanpassen’ dan kun je een persoonlijk bericht typen in je contactverzoek.

Persoonlijk contactverzoek sturen in de LinkedIn app

Je eigen updates bekijken op LinkedIn

Voorheen vond je in de desktop versie van LinkedIn eenvoudig jij eigen updates terug. Bijvoorbeeld voor als je vlak na het plaatsen toch nog even snel iets wilde wijzigen. Je ging gewoon naar je eigen profiel en daar stonden ze netjes op een rij. Dat is nu niet meer zo. Waar heeft LinkedIn ze verstopt? Op de homepage, onder ‘All updates’ kun je ze naar voren halen door te kiezen voor ‘Your updates’.

Je eigen updates terugvinden op LinkedIn

In de app kan het ook flink zoeken zijn. Ik heb ze gewoon in mijn hoofdmenu staan, maar dat bleek bij anderen niet zo te zijn. Dat zit ‘m in de sneltoetsen die je hebt ingesteld. Onderaan in het hoofdmenu (waar je komt als je op het LinkedIn-icoontje links bovenin klikt) vind je ‘Sneltoets toevoegen’. Hiermee kun je zelf instellen welke functies je op wilt nemen in je hoofdmenu, waaronder dus ‘Uw recente activiteit’.

De sneltoets toevoegen in de LinkedIn app

Je weg vinden in de Twitter-app

Twitter heeft er ook een sport van gemaakt om functies in de app te verstoppen. Zo vind je je lijsten in de app (op mobiel) onder het radartje (zie beeld).

Nog niet bekend met Twitterlijsten? Wat je ermee kunt staat beschreven in 6 gratis tools die zakelijk Twitteren makkelijker én effectiever maken.

Waar vind je je lijsten in de Twitter app

Je concept-tweets (wel al gemaakt, nog niet verstuurd) vind je onder het tekentje met het veertje als je een nieuwe tweet aanmaakt (ingewikkeld om uit te leggen, zie plaatje).

Concept-tweets terugvinden in de Twitter app
Zijn er functies die jij niet terug kunt (of kon) vinden in een social media app? Laat het weten in de reacties, gaan we samen zoeken :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend