Blog

Terug naar Blog

Snelle tip voor Twitter: maak jij ook deze veelgemaakte fout?

Snelle tip voor Twitter: maak jij ook deze veelgemaakte fout?Ik zie het nog regelmatig gebeuren: een @mention aan het begin van een tweet, terwijl de tweet overduidelijk bedoeld is om door meer mensen gelezen te worden dan alleen de twitteraar in de @mention. In dit blog daarom een snelle tip voor Twitter.

Wanneer je een @mention plaatst aan het begin van je tweet zien niet al je volgers die tweet. Deze tweet verschijnt alleen in de timeline van degene die genoemd wordt in je @mention en in de timeline van alle twitteraars die jou en de persoon in de @mention beiden volgen. Al je overige volgers krijgen de tweet niet te zien in hun timeline.

Dus, als je een tweet wilt versturen aan al je volgers, waarin je een specifieke twitteraar wilt noemen, plaats dan net even wat woorden of een teken voor je @mention (zie ook 5 dingen die je nog niet wist van Twitter en Twitter in de bouw: 10 praktische do’s en don’ts).

Hubspot zette het in een mooi tabelletje dat ik even heb vertaald:
Twitteraars let op, maak jij ook deze veelgemaakte fout op Twitter?Hoe werkt dat nu in de praktijk?
Stel, iemand noemt de start van een nieuw project waar je als organisatie aan meewerkt, zoals: ‘Vandaag start de bouw van het duurzaamste renovatieproject van Nederland.’

Stuur dan terug: ‘We zijn er helemaal klaar voor @naampersoon!’ (of beter nog ‘We zijn er helemaal klaar voor! RT @naampersoon Vandaag start de bouw van het duurzaamste renovatieproject van Nederland’) in plaats van ‘@naampersoon We zijn er helemaal klaar voor!’ Veel meer mensen zien bij die eerste twee opties immers dat je bij het project betrokken bent.

Overigens, nog een extra tip: let ook op als je een update van LinkedIn automatisch doorplaatst op Twitter. Als je op LinkedIn aan het begin van je update een @mention (iemand tagged) zet, staat die er op Twitter ook en ziet dus op Twitter niet iedereen je bericht.

Heb je nog vragen of andere Twitter-tips? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend