Blog

Terug naar Blog

QR-codes: heel veel kansen voor de bouw

Afgelopen week verscheen in Cobouw een advertentie van ons boek met een QR-code.

Advertentie internet in de bouw met QR-code

Voor iedereen die nog niet weet wat een QR-code is:

Een QR-code (Quick Response-code) is een tweedimensionale streepjescode die een URL bevat. De QR-code wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product.

De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.

Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL. Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner (bron: Wikipedia).

Lange URL?
In onze advertentie verwijst de QR code naar www.internetindebouw.nl. Geen vreselijk lange URL, die we tevens noemen in de advertentie. Wij vonden een QR-code echter wel zo toepasselijk, gezien het onderwerp en de inhoud van ons boek.

Meer verkoop met QR-code
Maar stel je eens voor dat je als bouwbedrijf of projectontwikkelaar woningen ontwikkelt. Het betreft een grote woonwijk met allemaal enigszins vergelijkbare woningen. Je wilt deze woningen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk verkopen.

Zou het dan niet fantastisch zijn om geïnteresseerde, toekomstige bewoners een virtuele rondleiding aan te kunnen bieden door hun nieuwe woning?

Virtuele rondleiding door je nieuwe huis
Iemand fietst of rijdt langs het bouwterrein, ziet het bouwbord met daarop de namen van de betrokken partijen. Op de bouwbord tevens een QR-code.

Even scannen en voilà, deze persoon belandt op een website waarop hij direct een virtuele tour kan krijgen door een modelwoning.

Dat geeft toch wel een ander beeld dan een bouwplaats of tekeningen, nietwaar?

Tweet QR-codes op bouwborden

QR-codes in de bouw
Steeds meer bedrijven uit de bouw-, installatie- en vastgoedsector maken gebruik van QR-codes. Een tweet van onze kant, met de vraag welke bedrijven gebruik maken van QR-codes op bouwborden, leverde een stortvloed aan reacties op.

Overigens blijft het gebruik zeker niet beperkt tot bouwborden. Ook op producten worden QR-codes toegepast. Die QR-codes verwijzen dan naar de productomschrijving, al dan niet in pdf of op film. In ons boek meer hierover.

QR-code…hoe?
Nog nieuwsgierig naar hoe je een QR-code aan kunt maken en/of kunt scannen?

Er zijn allerlei websites waarop je zelf, gratis, je QR-code aan kunt maken. Je kunt je QR-code ook betaald laten maken met track en trace opties. Je kunt dan onder meer precies zien hoeveel bezoekers je website krijgt via de QR-code.

QR-code lezen op smartphone
Je kunt een QR-code lezen met speciale, gratis software op de mobiele telefoon: Bijvoorbeeld met de Neoreader (iPhone).

Activeer het programma, richt de camera op de QR code en neem een ‘foto’. Het programma vertaalt de code vervolgens naar een URL en opent de betreffende webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend