Blog

Terug naar Blog

Net gestart met Twitter in de bouw? Hou vol!

Twitter in de bouwIk herinner me nog goed hoe dat bij mij ging toen ik net actief werd op Twitter. Nadat ik Twitter lange tijd had genegeerd omdat ik het allemaal maar onzin vond, dacht ik op een bepaald moment dat ik het toch maar eens moest proberen. Als zoveel mensen er niet over raken uitgepraat…

Van eng…
Die eerste tweets waren eng. Wat moet ik nou zeggen? Wie leest dat nou? Wat boeit het anderen wat ik te melden heb? Maar ook: iedereen kan het zien, wat zouden ze ervan zeggen? En wat voor reacties zal ik krijgen?

Naar helemaal blij…
Gaandeweg kreeg ik er meer vertrouwen in. Ik vond het leuk om vragen van anderen te beantwoorden en de reacties die ik daarop kreeg waren zo enthousiast dat ik er helemaal blij van werd. Dit waren mensen die ik helemaal niet kende!

Naar spammen via Twitter…
Negatieve reacties kreeg ik ook. Want toen ik de smaak te pakken had twitterde ik me op momenten helemaal suf. Regelrechte spam, noemde een van mijn volgers dat. Te veel berichten achter elkaar in een te korte tijd en veel te veel retweets, was zijn mening. Irritant, vond hij het. Ik schrok, maar schreef er ook direct een blog over. Van je fouten kun je leren, zeg maar.

Naar zakelijk succes!
Inmiddels ken ik de grote kracht van Twitter. Ik haal er nieuwe opdrachten mee binnen, ontmoet nieuwe mensen, krijg hulp uit onverwachte hoek en bouw naamsbekendheid op. Tegen alle nieuwe Twitteraars wil ik dan ook zeggen: hou vol! Iedereen doorloopt dat proces van onzin, naar grappig, naar zakelijk succes. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding uit mijn boek ‘Van weerstand naar transparant’. Succes met twitteren!

Net gestart met Twitter in de bouw? Hou vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend