Blog

Terug naar Blog

Meer beeld gebruiken online? Zelf een infographic maken was nog nooit zo makkelijk

Zelf een infographic maken was nog nooit zo makkelijk

Beeld wordt met de dag belangrijker online. We zijn steeds visueler ingesteld en zeker met de hoeveelheid informatie die dagelijks op ons afkomt, kan beeld het verschil maken tussen wel of niet ‘gelezen worden’. In dit artikel links naar websites waar je sterke beelden vindt en tips voor hoe je zelf eenvoudig een infographic maakt.

Het is algemeen bekend dat tweets en updates met beeld meer gelezen worden. Het valt simpelweg ook meer op in een timeline, een update of tweet met beeld. Maar hoe kom je aan sterke beelden voor op je website en blog en voor bij je tweets en updates? Eerder gaf ik al tips in mijn artikel 8 tips om aan beeldmateriaal te komen voor bij blogs.

Zo zijn er legio websites waar je mooie beelden kun downloaden voor bij je blogs of updates. Kijk ook maar eens in dit overzicht op Sprout dat ik onlangs tegenkwam.

Zelf iets maken is natuurlijk ook heel leuk. Ik heb deze week een gratis tool getest om infographics te maken. Het was verrassend eenvoudig, hieronder zie je het resultaat, gebaseerd op mijn eerdere blog met een 10-stappenplan voor het schrijven van een blog. Ik heb gebruik gemaakt van Easel.lyPiktochart en Infogr.am worden ook genoemd als fijne tools.

Ik ben erg benieuwd. Heb je ook zelf een infographic gemaakt met zo’n gratis tool? Ik zie de link graag tegemoet in de reacties!

10 stappenplan voor het schrijven van een blog (infographic)

Reacties (3)

  • Een blog starten? Een 8 stappenplan (infographic) | Inge Sijpkens Reageer

    […] Ook tips nodig voor het schrijven van een blog? Bekijk dan hier mijn infographic met een 10-stappenplan voor het schrijven van een blog. […]

    13/08/2015 at 15:11
  • Hugo Reageer

    Toffe infographic, Veel mensen denken dat het moeilijk is om te maken en dat je iemand nodig hebt met Photoshop vaardigheden. Niks is minder waar, zolang je weet wat je boodschap moet zijn en welke stappen hierbij komen kijken kan je gemakkelijk zelf een infographic maken! Leuke blog.

    05/09/2017 at 09:02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend