Blog

Terug naar Blog

Een overzicht van beoordelingsplatforms in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche. Doe mee en vul aan!

Mond-tot-mondreclame is van alle tijden en altijd al een zeer krachtig middel. Nu we in toenemende mate online zoeken naar producten en diensten is de kracht ervan zelfs groter dan ooit. We beslissen immers voor een groot deel op basis van dat wat we online aan informatie en beoordelingen vinden of we er voldoende vertrouwen in hebben. Of we met dat bedrijf in zee willen. Of we dat product aanschaffen of toch kiezen voor een ander merk.

Social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn spelen hierin een belangrijke rol. Want aan de ene kant behoeden we anderen graag voor een slechte dienst of aankoop door er negatief over te oordelen op social media. Tegelijkertijd bevelen we net zo enthousiast de bedrijven, producten en diensten aan waar we wél tevreden over zijn.

Goede of minder goede reputatie?
Bouwprestaties (online marketing in de bouw)De beoordelingsplatforms schieten in de branche echter ook als paddenstoelen uit de grond. Een website die al wat langer bestaat is bouwprestaties.nl, een online platform waar kopers van nieuwbouwwoningen de bouwer van hun woning beoordelen. Dit platform maakt voor particuliere opdrachtgevers direct inzichtelijk of een bouwer of projectontwikkelaar een goede of minder goede reputatie heeft.

Referentie WerkspotWerkspot is natuurlijk ook een bekend voorbeeld, maar onlangs stuitte ik ook op happybouwen.nl en solarwijzer.nl. Op happybouwen.nl kun je ervaringen delen met aannemers en checken wat andere bouwers en verbouwers vonden van een aannemer. En solarwijzer.nl is een platform waarop zonnepanelen en zonneboiler installateurs worden beoordeeld.

Heembouw en tevreden punt nlIk besloot een tweet de wereld in te sturen met de vraag wie welke beoordelingsplatfoms kende in de branche en daarop kreeg ik nog meer, voor mij nieuwe initiatieven toegestuurd. Zo werkt Heembouw sinds kort via tevreden.nl met een widget op de site die het actuele klantcijfer laat zien.

Word je genoemd?
Ik weet dat er veel bedrijven zijn die hier echt geen idee van hebben. En dat terwijl het voor hen zeer relevante informatie is. Je kunt immers op die platforms worden genoemd!

Daarom bij deze mijn initiatief om een overzicht te maken van alle beoordelingsplatforms in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche. Als je in de reacties een platform toevoegt zorg ik ervoor dat deze op de lijst komt te staan. Alvast dank voor jullie hulp! Oh, en benieuwd hoe je er nu voor zorgt dat je goed beoordeeld wordt? Kijk eens naar dit artikel met tips.

Beoordelingsplatforms in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche

 1. Bouwprestaties.nl
 2. Werkspot.nl
 3. Bouwnu.nl
 4. Solarwijzer.nl
 5. Happybouwen.nl
 6. Klantenvertellen.nl
 7. Woningconcepten.nl
 8. Tevreden.nl
 9. Bouwmetervaring.nl
 10. Feedbackcompany.nl 
 11. Quantibus.nl
 12. Trustpilot.nl
 13. Kwaliteitsvakman.nl
 14. Bouwexpertisevergelijk.nl
 15. Bouwbaak.nl
 16. Zoofy
 17. ….
 18. ….

 

Reacties (10)

 • Marketing in de bouw: één strategie die voor iedereen werkt | Inge Sijpkens Reageer

  […] de beoordelingssites schieten ook in de bouw tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond (kijk hier voor een overzicht). En wat te denken van social media als Twitter, Facebook en LinkedIn? Ook daar bevelen mensen […]

  12/02/2015 at 08:36
 • Elly van Wattingen Reageer

  Nog 2:
  http://www.bouwmetervaring.nl/
  https://www.feedbackcompany.nl/voordelen-online-feedback-tool

  waarbij de laatste tools aanbiedt waarmee je inzicht krijgt in hetgeen over jouw bedrijf wordt verteld op internet.
  Nog een tip voor bouwondernemers is om regelmatig op twitter te zien of je naam wordt genoemd en op welke manier. Ontevreden mensen typen sneller een tweet op hun smartphone in dan dat ze een vergelijkingssite invullen.

  12/02/2015 at 14:08
 • Björn Bouwmeester Reageer

  Hoi Inge, hierbij nog een platform voor op jouw lijstje http://www.quantibus.nl/ Eind januari is deze gelanceerd las ik vanmorgen. Recent is er een beoordeling over ons op dit platform achtergelaten. Ik vraag mijzelf wel af hoe dit gaat werken in de toekomst. Er komen steeds meer initiatieven, uiteindelijk kan er maar 1 overleven lijkt mij. Iemand die wil bouwen gaat niet eerst 20 websites langs om alle beoordelingen te lezen. Dit wil je op 1 overzichtelijke plek terugzien, lijkt mij. Net zoals Iens dit nu voor restaurants is. Ben daarom ook erg benieuwd hoe lang de lijst gaat worden.

  23/02/2015 at 13:20
 • Inge Sijpkens
  Inge Sijpkens Reageer

  Hoi Bjorn, dank je wel voor je reactie, hij staat erbij. Ik ben het helemaal met je eens. Waar ik daarnaast wel nieuwsgierig naar ben is hoe objectief sommige platforms zijn. Van Solarwijzer kan ik bijvoorbeeld moeilijk nagaan wie daar achter zit. Hoe weten we dat dit ook echt een onafhankelijk platform is dat ervoor zorgt dat de gegeven referenties echt zijn (en niet nep)? Uiteindelijk wil je er als gebruiker natuurlijk wel van uit kunnen gaan dat de informatie die je krijgt aangeboden betrouwbaar is.

  24/02/2015 at 20:27
 • Paul Reageer

  Hoi Inge,

  Ik zie Trustpilot er niet bij staan. Deze is weliswaar niet specifiek voor de bouw- en installatiesector, maar heeft wel de categorie Bouw. Misschien het noemen waard? Het is toch een grote speler…

  16/03/2015 at 12:07
 • Sascha Reageer

  En weer een!

  06/05/2015 at 15:07
 • Marketing i/d bouw: betere service mbv klantreis | Inge Sijpkens Reageer

  […] wijd verspreid In de bouw schieten de beoordelingsplatforms de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. De genoemde websites bouwprestaties.nl en bouwnu.nl zijn twee van velen in de branche. Of het nu […]

  27/09/2016 at 20:36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend