Blog

Terug naar Blog

De Buffer button: waarom elk blog er een nodig heeft

buffer-buttonIn ‘Van weerstand naar transparant’ bespreken Marjet en ik onder meer de tools Tweetdeck en HootsuiteDergelijke tools zijn ideaal om te monitoren wat er op social media, waarover wordt gezegd.

Met Tweetdeck en Hootsuite kun je ook tweets inplannen. Wanneer je bijvoorbeeld wel al tien interessante tweets hebt verzameld, maar je ze niet allemaal tegelijk de wereld in wilt sturen. Zo kun je ze op elk gewenst moment versturen, bijvoorbeeld op het moment dat de kans het grootst is dat je tweet gelezen (en geretweet) wordt.

Sinds kort is er nog een hele leuke tool om een dergelijke timing voor je te regelen, namelijk Buffer. Met Buffer kun je, net als bij Tweetdeck, al je tweets maken op één moment op de dag, om ze verspreid over de dag (of week of maand of jaar) te versturen.

Wat Buffer anders maakt dan Tweetdeck, is dat Buffer de timing van je tweets voor je bepaalt. Het enige wat je hoeft te doen is je Buffer ‘vol’ houden en Buffer verstuurt je tweets mooi verspreid over de dag.

Als je het als blogger makkelijk wilt maken voor je lezers om Buffer te gebruiken doe je er goed aan de Buffer button toe te voegen aan je weblog. Net als een Tweet button, Like button of Share button voor LinkedIn, kun je nu namelijk de Buffer button plaatsen onder- of bovenaan je artikelen.

En waarom zou elke blogger dat moeten doen?

  1. Buffer zelf claimt dat ‘Buffered Tweets’ 200% meer kliks genereren op links. Dat blijkt uit onderzoek van Buffer zelf, dus dat is nou net weer jammer (een onafhankelijk onderzoek was leuker geweest). Maar toch is het natuurlijk altijd de moeite waard om te proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet ;-). Als het baat kan het toevoegen van de Buffer button aan je blog heel wat meer lezers opleveren van je artikelen.
  2. Door je lezers de kans te geven de link naar je artikel toe te voegen aan Buffer, bied je ze direct ook de mogelijkheid om langer op je weblog te blijven en meerdere artikelen te lezen en toe te voegen aan Buffer, zonder dat ze nu direct hun volgers ‘irriteren’ door alle tweets tegelijk te versturen en daarmee de Timeline van hun volgers te verstoppen.
  3. Buffer voorziet je van uitgebreide statistieken, zodat je nog beter kunt zien wat wel werkt en wat niet.


Dit weblog is inmiddels voorzien. Wie volgt?

Heb je ons boek over internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector nog niet gelezen, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Het staat inmiddels gratis online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

Send this to friend